Heyva iə qoyun ətindən hazırlanan yemək... Yəqin ki, bunu oxuyanda çoxunuz təəccüblənəcəksiniz. Bu iki qidanın bir-biri ilə əlaqəsi nədir?
Lent.az bu dəfə sizə hazırlanması sadə, dadı isə fərqli olan bir yemək ressepti təqdim edəcək.
Yeməyin hazırlanması üçün lazım olan ərzaqlar:
- 800 qram qoyun əti
- 2 heyva
- 1 iri soğan
- 1 çay qaşığı zirə
- duz, istiot
- bitki yağı
- təxminən yarım stəkan bulyon
Hazırlanması:
Əvvəlcə əti yağda qovurun. Sonra heyvanı dilimləyin, ortasını kəsin. Soğanı halqalar şəklində doğrayın. Ətin üzərinə əvvəl heyva, sonra soğanı düzün, duz, istiot, zirə əlavə edin, bulyon tökün. 1-1,5 saat ərzində zəif odda bişirin. Masaya düyü, bulqur, püre ilə vermək olar.
Nuş olsun!