Heyva və qoyun ətindən hazırlanan yemək
15 dekabr 2020 17:24 (UTC +04:00)

Heyva və qoyun ətindən hazırlanan yemək

Heyva ilə qoyun əti: Sadə və fərqli yemək

Heyva iə qoyun ətindən hazırlanan yemək... Yəqin ki, bunu oxuyanda çoxunuz təəccüblənəcəksiniz. Bu iki qidanın bir-biri ilə əlaqəsi nədir?

Lent.az bu dəfə sizə hazırlanması sadə, dadı isə fərqli olan bir yemək ressepti təqdim edəcək.

Yeməyin hazırlanması üçün lazım olan ərzaqlar:

  • 800 qram qoyun əti
  • 2 heyva
  • 1 iri soğan
  • 1 çay qaşığı zirə
  • duz, istiot
  • bitki yağı
  • təxminən yarım stəkan bulyon

Hazırlanması:

Əvvəlcə əti yağda qovurun. Sonra heyvanı dilimləyin, ortasını kəsin. Soğanı halqalar şəklində doğrayın. Ətin üzərinə əvvəl heyva, sonra soğanı düzün, duz, istiot, zirə əlavə edin, bulyon tökün. 1-1,5 saat ərzində zəif odda bişirin. Masaya düyü, bulqur, püre ilə vermək olar.

Nuş olsun!

 

# 2283
avatar

Lamiyə Məmmədova

Oxşar yazılar