Müəyyən gübrə istifadə etsəniz, hətta soyuq havalarda da yaxşı pomidor məhsulu əldə edə bilərsiniz.
Lent.az xəbər verir ki, aqronom alim və landşaft dizayneri Anastasiya Kovrijnıx keyfiyyətli pomidor məhsulunu təmin edən gübrələmə haqqında danışıb.
Onun sözlərinə görə, ən yaxşı variantlardan biri gicitkən yemidir. Böyük bir qab götürürük, 2/3 hissəsini toxumsuz əzilmiş gicitkən ilə doldururuq, boş yer qalacaq qədər isti su ilə doldurun.
Konteyneri dəlikli bir qapaq ilə örtün və iki həftə orta temperaturlu yerə qoyun.
Bir az valerian (10 litr infuziya üçün 20 ml) əlavə edin. Bu, xoşagəlməz bir qoxunun qarşısını almağa kömək edəcək.
Hazırlanmış gübrəni gündəlik qarışdırmaq məsləhətdir. Bu mümkün deyilsə, ən azı beş gündə bir dəfə qarışdırın.
İnfuziya 1:10 nisbətində su ilə seyrədilməlidir. Gübrələmə may ayından iyulun ortalarına qədər hər 10-14 gündə bir dəfə tətbiq olunur.