1990-cı illərin əvvəllərində qablaşdırılmış suyun bazara çıxması ilə əsl bum başlayıb. Bu tendensiya sənaye nəhəngləri tərəfindən plastik butulkaların inkişafı ilə əlaqədar idi. Yenilik insanların kifayət qədər su içməyin əsas olduğu sağlamlığa artan marağı ilə üst-üstə düşüb. Bu gün mağaza rəflərində çoxlu su növləri var: artezian, ərimə, mineral və s.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu, istehlakçılar arasında hansı suyu seçməklə bağlı çaşqınlığa səbəb ola bilər.
Təmizlənmiş kran suyu
Ən çox yayılmış içməli su növü tərs osmos vasitəsilə hərtərəfli təmizlənmiş kran suyudur. Bu proses suyun əvvəlcədən süzülməsini, sonra isə zərərli mikroelementləri tutan membrandan keçməsini nəzərdə tutur. Bu, istehlak üçün təhlükəsiz su istehsal edir.
Bulaq suyu
Bulaq suyu ən sağlam və təravətləndiricilərdən biri hesab olunur. Yeraltı və yerüstü mənbələrdən ilkin formada çıxarılır. Təbiətdəki bu cür qaynaqlar yüksək səviyyədə təmizliyə malikdir və siz onlardan heç bir sağlamlıq riski olmadan içə bilərsiniz. Bulaq suyu çox vaxt bütün növ suların ən təmizi və ən təbiisi hesab olunur.
Mineral su
Mineral su xüsusi mənbələrdən çıxarılır və yüksək miqdarda duz və mikroelementlərə malikdir. Mineralların konsentrasiyasına görə mineral sular müxtəlif növlərə bölünür: süfrə suyu, dərman süfrə suyu və müalicəvi su. Belə suyun istehlakı onun tərkibindən və sağlamlığınızdan asılı olaraq tənzimlənməlidir.
Artezian suyu
Artezian suyu yeraltı su anbarlarından çıxarılır, burada daimi təzyiq altında olur və güclü fontana atılır. Bundan sonra filtrlərdən istifadə edərək təmizlənir və şüşələrə qoyulur. Kimyəvi müalicəyə məruz qalmadığı üçün bütün faydalı mikroelementlər artezian suyunda saxlanılır.
Suyu əridin
Ərimiş su təbii olaraq dondurulduqdan sonra əriyən sudur. Tərkibində minimum miqdarda duzlar, xloridlər və aqressiv komponentlər var. Ərinmiş su yumşaq bir dada malikdir, asanlıqla həzm olunur və orqanizmdə maddələr mübadiləsini təşviq edir.