Qastro turizmi getdikcə populyarlaşır, çünki bir çox insan digər ölkələrin mədəniyyətini, o cümlədən yemək vasitəsilə öyrənməyə çalışır. Bəzən yerli mətbəx onları o qədər heyrətləndirir ki, ömürlük ona aşiq olurlar.
Lent.az bildirir ki, təzə qastronomik təcrübələr axtaranlar üçün nüfuzlu səyahət jurnalı “Condé Nast Traveler” yeni dadlar axtarışında 2025-ci ildə dünya üzrə ziyarət edilməli on yerin siyahısını tərtib edib.
2025-ci ildə yemək həvəskarları üçün dünyanın ən yaxşı 10 yeri
1. Kler vadisi, Avstraliya: Dünyaca məşhur üzüm bağları, ailəli otellər, restoranlar və istirahət yerləri
2. Dubay, Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri: regional ləzzətlər və innovativ yemək konsepsiyaları
3. Genuya, İtaliya: sınanmış və doğru klassiklərin təəccüblü qarışığı və köhnə mətbəxdə yeni yeməklər
4. Goa, Hindistan: orijinal pivə istehsalı konsepsiyaları
5. Ayley, Şotlandiya: Viski həvəskarlarının cənnəti
6. Kiqali, Ruanda: Regional inqrediyentlərə və sənətkarlıq qəhvəsinə əsaslanan ekstravaqant Pan-Afrika yeməkləri
7. Lima, Peru: dadlı menyuları ilə məşhur bir şəhərdə gözəl yemək
8. Lofoten adaları, Norveç: Ən yaxşı halda yerli yeməklər, Avropanın ən yaxşı bişmiş mallarından bəziləri və şimal işıqları altında axşam yeməyi
9. Puerto-Riko, ABŞ ərazisi: Karib hovuzları və adanın ilk yemək və şərab festivalı
10. Vaşinqton, ABŞ: sürətlə inkişaf edən və heyrətamiz dərəcədə müxtəlif olan kulinariya mədəniyyəti.