Şokolad təkcə dadlı deyil, həm də sağlam məhsuldur.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, Yaponiyadan olan terapevt Yuma Morinin fikrincə, müntəzəm olaraq şokolad qəbul edən insanlarda infarkt riski azalır.
Tünd şokoladda qan damarlarında azot oksidinin sintezini aktivləşdirən flavonollar da daxil olmaqla bir çox faydalı maddələr var. Öz növbəsində, azot oksidi qan damarlarını genişləndirir və qan təzyiqi azalır.
Bir çox insan şokoladdan imtina edir, çünki bunun diş çürüməsinə səbəb olduğunu düşünürlər. Amma ekspertin fikrincə, yalnız südlü şokolad çox olduqda zərərlidir. Digər tərəfdən, tünd şokoladın çoxlu sağlamlıq faydaları var, ona görə də onu qida rasionunuza – adekvat miqdarda – əlavə etmək yaxşı fikirdir.
Yapon terapevt həmçinin pəhrizə qoz, badam və püstənin daxil edilməsini tövsiyə edib. Bu qidalar pis xolesterinin səviyyəsini aşağı salmaqda xüsusilə təsirlidir.