Düzgün seçilmiş pəhriz xərçəngin inkişaf riskini azalda bilər.
Lent.az xəbər verir ki, bu “UfaTime” portalında yazılan bir sıra araşdırmalara istinad edən alimlərin fikridir .
Mütəxəssislər bildirirlər ki, qida rasionunuzda xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malik beş qida olmalıdır.
- Evdə mükəmməl qəhvə hazırlamaq istəyirsinizsə, üç əsas məqama DİQQƏT EDİN
- Avokadonun daha dadlı olması üçün nə ilə yeyilməlidir? – 5 Möhtəşəm Variant
- Mətbəxdə edilən səhvlər və onların mənfi təsirləri
Siyahıya güclü antioksidantlarla zəngin giləmeyvə, o cümlədən qaragilə və böyürtkən, xərçəngin inkişafını ləngidir. Antioksidan resveratrol ehtiva edən qırmızı üzüm, brokkoli də bu siyahıya daxildir.
Məhsulun tərkibində orqanizmi mədə xərçəngindən qoruya bilən və qidalanmaya kömək edən bitki birləşmələri var.
Siyahıya antioksidant likopenlə zəngin olan pomidor və bütün taxıllar da daxil edilib. Belə ki, bu sadalanan qidaların tərkibində çoxlu lif, vitamin və mineral var.