Nevroloq miqrenə səbəb olan qidaları açıqlayıb.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, nevropatoloq Aleksandr Komarova bəzi məhsullardan ehtiyatla istifadə etmək lazım olduğunu, çünki onların baş ağrısı yaratdığını deyib.
Mütəxəssisin fikrincə, qırmızı şərab sağlıq üçün təhlükə yaradır:
"İçki qısa müddətli vazospazma səbəb olur - və sonradan migrenin inkişafına təkan verir. Əvvəlcə döyünən baş ağrısı, sonra isə "uzun müddət davam edən şiddətli baş ağrısı" baş verə bilər.
Miqrendən əziyyət çəkən insanlara pomidor, makaron, eləcə də sərt pendir yeməkdən çəkinməyi də tövsiyə edirəm. Bütün bu qidalar miqren kimi hücumlara səbəb ola bilər".