Bu qidalar  ölüm riskini   artırır
01 noyabr 2023 15:48 (UTC +04:00)

Bu qidalar ölüm riskini artırır

Kardioloq Tamaz Qaqloşvili qidalanmada ölüm riskini artıran gündəlik səhvləri açıqlayıb.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, həkimin fikrincə, bir çox insan tromboz, infarkt və ya insultdan əziyyət çəkir. 

Onun sözlərinə görə, qanın qatılaşması zamanı orqanizmin susuzlaşmasına yol vermək olmaz:

“Məhz buna görə də, düzgün qidalanmaq vacibdir. Şəkər, qarabaşaq, banan və kartofun həddindən artıq istehlak edilməsi ölüm riskini artırır. Bu səbəbdən də həmin insanlar ürək xəstəliklərinə və kökəlməyə daha çox meyillidirlər. Hər gün bir stəkan qazlı içki içmək belə insanların ürək-damar sisteminin sağlamlığına mənfi təsir edir”.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3663
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar

Bu giləmeyvə insanı xərçəngdən  qoruyur

Bu giləmeyvə insanı xərçəngdən qoruyur

27 iyul 2024 , 11:17
Hansı tərəvəzləri çiy yemək  olmaz?

Hansı tərəvəzləri çiy yemək olmaz?

26 iyul 2024 , 19:33
Üzməyə getməmişdən əvvəl bu qidalardan uzaq durun, yoxsa...

Üzməyə getməmişdən əvvəl bu qidalardan uzaq durun, yoxsa...

26 iyul 2024 , 18:54
Diş fırçasını  nə vaxt dəyişmək lazımdır?

Diş fırçasını nə vaxt dəyişmək lazımdır?

26 iyul 2024 , 17:23
Orqanizm üçün ən sağlam  meyvə şirəsi

Orqanizm üçün ən sağlam meyvə şirəsi

26 iyul 2024 , 15:39
DİQQƏT!  Qəhvəni bu saatlarda içməyin

DİQQƏT! Qəhvəni bu saatlarda içməyin

26 iyul 2024 , 11:06
Virusun yoluxucu olub-olmadığı  belə müəyyən ediləcək

Virusun yoluxucu olub-olmadığı belə müəyyən ediləcək

26 iyul 2024 , 10:14
Həddindən artıq yuxu bu xəstəliyə  səbəb olur

Həddindən artıq yuxu bu xəstəliyə səbəb olur

25 iyul 2024 , 19:46