Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu dəfə sosial şəbəkədə "Türkan Talıbova" adı ilə tanınan səhifəyə istinadən çox tez və asan hazırlanan “xalyar” yeməyinin reseptini sizinlə bölüşürük. Min bir dərdin dərmanı olan xalyarı həmçinin yeməklərin yanında turşu kimi təqdim etmək olar. Həmçinin, onun yarpaqlarını müxtəlif növ salatların tərkibinə də əlavə etmək mümkündür. Hazırda xalyar yerli bazarlarda kilosu 25 manata satılır.
Qeyd edək ki, bu yemək növü əsasən Qax, Zaqatala, Balakən bölgələrinin mətbəxinə aiddir.
Lazım olan ərzaqlar:
300 qram xalyar
70 qram kərə yağı
2 yumurta
Zövqə görə duz, istiot
Hazırlanma qaydasını videodan ətraflı izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!