Sobada dadlı balıq bişirmək üçün  SADƏ ÜSUL
07 aprel 2024 19:55 (UTC +04:00)

Sobada dadlı balıq bişirmək üçün SADƏ ÜSUL

Sobada balıq bişirməyin çox sadə üsulu var.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bunun üçün farel və ya siyənək balığından istifadə edə bilərsiniz.

İki porsiya balıq hazırlamaq üçün lazımdır:

limon

sərt pendir - 100 qram

xama - 3 yemək qaşığı

şüyüd - 1 dəstə

soğan - 1 ədəd

bitki yağı - 1 yemək qaşığı

bibər və duz.

Bişirmə prosesi

Balıq bütün artıqlıqlardan təmizlənməlidir. Daha sonra isə balığa duz və istiot əlavə olunur. Balığın içərisinə doğranmış göyərti və limon dilimləri qoymaq lazımdır.

Qaba əvvəlcədən halqa şəklində doğranmış soğan düzülür. Daha sonra balığı qaba qoyun. Balığın üzərinə yüngülcə limon suyu əlavə edin.

Pendir sürtgəcdən keçirilir və xama ilə qarışdırılır. Daha sonra isə balığın üzərinə əlavə edilir.

Balıq təxminən yarım saat 180 dərəcədə bişirilməlidir. Sobanı əvvəlcədən qızdırmaq məsləhətdir.

Nuş olsun!

# 9999
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar