Kolbasanı qızartmaq  olmaz – Xərçəngə səbəb olur
27 mart 2024 11:47 (UTC +04:00)

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. 

Lent.az xəbər verir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, buna səbəb nədir?

Kolbasaların tez-tez istehlakının özü mədə və bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini artırır. Kolbasanın istiliyə məruz qalması isə onu daha da zərərli edir. Qızartma prosesində kolbasada bədxassəli şişlərin yaranmasına səbəb olan heterosiklik aminlər əmələ gəlir.

Həmçinin qızardılmış kolbasanın müntəzəm istehlakı prostat və döş xərçəngi riskini artırır.


 

# 4812
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar