Bəzən kartofun bişirilməsi baxımından ən asan yemək adlandırırlar. Buna görə də qızardılma zamanı ona biganə yanaşırlar. Ancaq qızartma prosesinə məsuliyyətli yanaşılsa, çox dadlı və mükəmməl yemək əldə edə bilərsiniz.
Lent.az xəbər verir ki, təcrübəli aşpazlar bununla bağlı öz sirlərini açıqlayıb.
Qabıq rəngi
Bəzi insanlar qızardarkən hansı növ kartofdan istifadə etdikləri barədə çox düşünmürlər. Ancaq bütün növlər bişirilmə üçün eyni dərəcədə uyğun deyil.
Əgər kartof seçimi zamanı müxtəlifliyi təyin etməkdə yaxşı deyilsinizsə, onda sadəcə qabığına diqqət edin. Sarı və ya qırmızı rəngli kök yumruları olan kartofları seçməyiniz məsləhətdir. Çünki onlar daha dadlıdır.
Su
Doğranmış kartofu ən azı 15 dəqiqə soyuq suda saxlasanız, yeməyin nə qədər keyfiyyətli olacağına təəccüblənəcəksiniz.
Nəmlik
Kartofun bişirilmədən əvvəl bir müddət suda saxlanması hər nə qədər yaxşı olsa da, onlar heç vaxt qızartma qabına yaş tökülməməlidir. Buna görə də, tavaya tökməzdən əvvəl kartof dilimləri quru salfetlərin üzərində qurudulmalıdır.
Un
Un kartofun yaxşı qızardılması üçün əla alternativlərdən biridir. Qızartma zamanı əlavə etdiyimiz az miqdarda un kartofların xırt-xırt etməyinə kömək edə bilər.
Kərə yağı
Kərə yağı təxminən eyni funksiyaya malikdir. Tavadakı yağın tam qızmasından əmin olduqdan sonra kartof dilimlərini əlavə edə bilərsiniz.
Tava
Tava seçərkən çalışıb dibi daha dərin olanlara üstünlük verməlisiniz. Bu vəziyyətdə qızartma daha bərabər və səmərəli şəkildə baş verir.