Balqabağı payız aylarında pəhrizinə daxil etmək tövsiyə olunur. Bu dövr üçün ideal məhsul hesab edilir. Məsələ burasındadır ki, balqabağın tərkibində təkcə vitaminlər və qidalar yoxdur, həm də immunitetin qorunması üçün vacib olan vitaminlər var ki, həzmi normallaşdırır.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, nutritionist İrina Popkova balqabağın payız pəhrizində olmasının səbəblərini sadalayıb.
Balqabağın faydaları
Birincisi, görmə, dəri sağlamlığı və selikli qişaların asılı olduğu A vitamini mənbəyidir. O, həmçinin C vitamini (immunitet sistemini gücləndirir), E vitamini (hüceyrələri zədələnmədən qoruyur), K və B qrupu vitaminlərinin toplusudur.
İkincisi, balqabaq kalium, maqnezium və dəmir - mikroelementlərin mənbəyidir, onsuz orqanizmin normal fəaliyyətini təsəvvür etmək çətindir.
Üçüncüsü, balqabaq öz xüsusiyyətlərinə görə həzmi normallaşdırır, immunitet sistemini gücləndirir, soyuqdəymə və mövsümi xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edir.
Dördüncüsü, balqabaq ürək-damar sisteminə müsbət təsir göstərən qan təzyiqini normallaşdırır.
Beşincisi, balqabaqdan müxtəlif yeməklər hazırlamaq olar. Onu bişirmək, sıyığa, pancake əlavə etmək, içlik kimi istifadə etmək və ya salatlara qatmaq olar.