Mütəxəssislər deyirlər ki, kran suyunun keyfiyyətini evdə, xüsusi alət və laboratoriyaların köməyinə müraciət etmədən də qiymətləndirmək olar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, su haqqında ilk təəssürat qoxu, dad, rəng və çöküntünün olması ilə əldə edilə bilər:
1. Suda ağardıcı kimi yad və ya kəskin qoxu olmamalıdır.
2. Paslı su adətən tünd rəngdədir və stəkanın dibində çöküntü görünür.
3. Sudan metal dadın gəlməsi artıq dəmirin olduğunu göstərir.
4. Suda yüksək qələvi konsentrasiyası onu alüminium qablara tökməklə aşkar edilə bilər. Belə qablarda yuyucu vasitə olmadan köpük əmələ gələcək.
Mütəxəssislər məsləhət görürlər, keyfiyyətsiz suyun istifadəsi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.