
Böyürtkən mürəbbəsini belə hazırlayın - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Emma'nın Mətbəxi” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla böyürtkən mürəbbəsi resepti ilə tanış edəcəyik.
Tərkibi:
2 kq böyürtkən, 2 kq şəkər tozu, yarım limonun suyu (və ya limon duzu).
Hazırlanma qaydası:
Mürəbbə üçün yalnız dəymiş, amma zədələnməmiş giləmeyvələr seçilir, bol su ilə yuyulur və suyu süzgəc vasitəsilə süzülür. Bişiriləcək qaba şəkər tozu və böyürtkəni tökərək, meyvənin suyunu buraxmasını gözləyirik (təxminən yarım saat). Bu mürəbbədə su tökülmür, çünki özünün suyu çox olur.
Daha sonra hazırladığımızı az təzyiqdə qaza qoyuruq, tam şirə çıxdıqdan sonra isə təzyiq artırılır. Mürəbbə hazır olmağa yaxın yarım limon suyu əlavə edilir, qarışdırılır. 10 dəqiqə də qaynadılır və isti bankalara doldurularaq, ağızları bağlanılır. Sərin yerdə saxlanılır.
Nuş olsun!
Oxşar yazılar

Oxu.az saytı 12 yaşını qeyd edir
1 iyul 2025 , 00:26
Böyük QALMAQAL: Lotereya səhvi minlərlə oyunçunu milyonçuya çevirdi
30 iyun 2025 , 19:07
Yeni həftə yalnız bu BÜRCLƏRƏ xoşbəxt bilet verəcək
30 iyun 2025 , 18:43
İyul ayında gözlənilən maqnit qasırğaları: təhlükəli TARİXLƏR
30 iyun 2025 , 17:38
Müəllimlərin işə qəbulunun ŞƏRTLƏRİ
30 iyun 2025 , 17:35
Sabah çimərliklərdə hava necə olacaq? - PROQNOZ
30 iyun 2025 , 17:23
Çuxura düşən Cümşüdün ölümü ilə bağlı RƏSMİ AÇIQLAMA
30 iyun 2025 , 16:46