Əriyin qan təzyiqinə təsiri ÜZƏ ÇIXDI:  Alimlər yenə TƏƏCCÜBLƏNDİRDİLƏR
15 avqust 2024 15:15 (UTC +04:00)

Əriyin qan təzyiqinə təsiri ÜZƏ ÇIXDI: Alimlər yenə TƏƏCCÜBLƏNDİRDİLƏR

Alimlər ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün ərik yeməyi məsləhət görürlər.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, ərik ürək-damar xəstəliklərindən və yüksək qan təzyiqindən qoruya bilən təbii və vitaminlərlə zəngin qida mənbəyidir.

Bir təzə ərikdə 16,8 kalori, 4,55 mq kalsium və əhəmiyyətli miqdarda C vitamini və digər qida maddələri var.

Əslində, əriyin qidalanma profili o qədər genişdir ki, ona çox vaxt “superfood” deyilir.

Xolesterolunuzu azaltmaq və hipertansiyondan qaçmaq istəyirsinizsə, ərikdə xüsusilə vacib olan iki maddə lif və kaliumdur.

Hər ərikdə 0,7 qram lif və 90,6 mq kalium var ki, bu meyvənin qida dəyərini yüksək edir.

Lif parçaları xolesterol hissəciklərinə yapışdıqda, xolesterolu bədənin ətrafında və xaricində hərəkət etdirir.

Bundan əlavə, ərik kaliumla zəngin olduğu üçün ürək və ya damar problemlərindən qoruya bilər. Ərikdə olan kalium liflə birlikdə onları ürək-damar xəstəlikləri ilə mübarizədə güclü müttəfiq edir.

Amerika Ürək Assosiasiyası qadınlara kalium qəbulunu gündə 2600 mq-a qədər artırmağı tövsiyə edir. Kişilər üçün bu rəqəm 3400 mq təşkil edir.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3744
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar