Bu qida  dərinin qocalmasına   səbəb olur
14 noyabr 2023 13:57 (UTC +04:00)

Bu qida dərinin qocalmasına səbəb olur

Alimlər dərinin qocalmasına səbəb olan məhsulu açıqlayıb.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, şəkər istehlakı dərinin vəziyyətinə mənfi təsir göstərir və vaxtından əvvəl qocalmasına səbəb olur. Bu təsir, karbohidratlar və zülalların qarşılıqlı əlaqəsi zamanı bədəndə baş verən qlikasiya prosesi ilə əlaqədardır.

Bu reaksiya nəticəsində dəriyə mənfi təsir göstərən və qocalma əlamətlərinin yaranmasına kömək edən qabaqcıl qlikasiya məhsulları (AGE) əmələ gəlir. Bu maddələr ən çox tavada qızardılmış yağlı qidalarda olur, lakin həddindən artıq şəkər qəbulu səbəbindən bədəndə də yarana bilər.

Kiçik tədqiqatlar, əhəmiyyətli miqdarda karbohidrat və əlavə şəkər istehlak edən qadınların daha çox protein və daha az karbohidrat istehlak edənlərə nisbətən daha çox qırışlara sahib olduğunu təsdiqləyir.

Amerika Ürək Dərnəyinin tövsiyələrinə əsasən, qadınlara gündə 6 çay qaşığı, kişilərə isə 9-dan çox şəkər qəbul etməməsi tövsiyə olunur. 

# 1710
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar