Çox az insan noxudu qaynatmaq prosesinin tez və sadə olduğunu bilir. Əvvəlcədən isladılanda belə, onu yeməyə əlavə etmək üçün bir az vaxt tələb olunur. Ancaq buna baxmayaraq bəzi üsullardan istifadə etməklə bu vaxt itkisini əhəmiyyətli dərəcədə azaltmaq mümkündür.
Lent.az həmin kulinariya sirlərini təqdim edir:
Yağ
Bu sübut edilmiş və təsirli bir üsul olsa da, bir çox evdar qadın bu barədə bilmir. Noxudu sobaya qoyduqdan sonra qaynama anını gözləmək lazımdır.
Bundan sonra, 1-2 yemək qaşığı bitki yağı əlavə edin. Onu kərə yağı ilə də əvəz edə bilərsiniz.
Soda
Soda paxlalıların dadını və keyfiyyətini korlayacağını düşünməyin. Noxuddakı komponentlərə mənfi təsir göstərməyəcək. Soda ən azı on dəqiqə su qaynadıldıqdan sonra daxil edilir.
Noxudun dadlı və yumşaq çıxmasını istəyirsinizsə, duzun mənfi tərəflərini də yadda saxlamalısınız. Çünki o noxudu sərtləşdirə bilər. Buna görə də, sobanı söndürməzdən təxminən üç dəqiqə əvvəl o çıxarılmalıdır.