Bir çox insanlar vermişeli yan yemək kimi təqdim edir. Ancaq bu belə deyil. Xüsusilə, türk vermişelindən hazırlanan yemək süfrələrin bəzəyi ola bilər. Bəs, bu yemək necə bişirilir?
Lent.az türk vermişelinin hazırlanma qaydasını təqdim edir:
Makaronları əvvəlcədən qızdırılmış tavaya əlavə edərək yaxşıca qızardırıq. Qızartma prosesi 2 dəqiqə çəkir. Tez-tez qarışdırmağı da unutmayın.
Yalnız bundan sonra su əlavə edin. Qaynar sudan istifadə etmək məsləhətdir. Bu mərhələdə yemək duzlanır və ədviyyatlar əlavə edilir. Daha sonra tavanın qapağını qoyun, ancaq onu tam bağlamayın. Nəmin buxarlanması vacibdir.
Daha sonra qapağı tamamilə açın və vermişeli su buxarlanana qədər gözləyin.
Sonra kiçik bir parça kərə yağı əlavə edin və mümkün qədər bərabər paylamağa çalışın. Budur türk üsulu makaron yeməyiniz hazırdır. Nuş olsun!