Kərə yağı, marqarin kimi, orijinal qablaşdırmada saxlanmamalıdır. Bu, yaxşı vasitə deyil, bundan əlavə həm də çox qeyri-gigiyenikdir.
Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, kərə yağı adətən xüsusi yağ qabına qoyulur və bu formada soyuducu rəfinə yerləşdirilir.
Bununla belə, hər şeyi düzgün etsəniz belə, məhsul qeyri-adi bir qoxu əldə edə bilər.
Təzə yağın belə xoşagəlməz dəyişikliklərə məruz qalmasının səbəbini öyrənmək üçün məhsulun saxlandığı qabları diqqətlə araşdırmaq kifayətdir.
Məsələ ondadır ki, supermarketdəki qab-qacaq şöbəsindən əldə etmək mümkün olan yağ qablarının əksəriyyəti şəffaf üst qapağa malikdir.
Bu, əlbəttə ki, çox estetik görünür, lakin tamamilə praktiki deyil.
Bu onunla bağlıdır ki, kərə yağı və marqarini qeyri-şəffaf qabda saxlamaq lazımdır. Bu məhsulların əldə etdiyi xoşagəlməz "ətir" məhz işıqla qarşılıqlı təsir nəticəsində yaranır.
Buna görə də tez-tez kərə yağının keyfiyyətini dəyişdiyini görməyə başlasanız, sadəcə yağ qabını əvəz etməyə çalışın.