Əksər hallarda biz ixtisaslaşmış müəssisələrdən maraqlı içkilər gözləyirik. Buna səbəb onların bütün lazımi komponentlərə və peşəkar avadanlıqlara malik olduğuna inanmağımızdır.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, ancaq bəzən qeyri-adi qəhvə hazırlamaq üçün çox şeyə ehtiyacınız olmur.
Özünüzə payız üçün ideal olan möhtəşəm içki hazırlamaq istəyirsinizsə, aşpaz Yuliya Arkhipova bu reseptə diqqət yetirməyi məsləhət görür.
Meksika qəhvəsini necə hazırlamaq olar?
Tərkibi:
- bir stəkan qəhvənin dörddə üçü;
- litr su;
- 100 millilitr süd və eyni miqdarda qaymaq:
- iki böyük qaşıq şəkər, iki kiçik qaşıq darçın;
- bir stəkan şokolad siropunun üçdə biri.
Pişirmə prosesi:
Dərhal üyüdülmüş qəhvəni darçınla qarışdırmalı, daha sonra cəzvəyə tökülməli müəyyən edilmiş həcmdə maye əlavə edərək, bişirməyə başlayın. Unutmayın ki, qəhvə bir qaynamaya gətirilmir.
Ayrı bir qabda krem, şəkər, süd və şərbət qarışdırılır. Qarışığı zəif odda bişirin və qaynayan zaman ocağı söndürün. İki qabı birləşdirin. Daha sonra qəhvə hazırdır.
Bu resept içkinin dörd porsiyasının hazırlanmasını nəzərdə tutur.