Koreyanın  “paxmel”ə qarşı   sirri: sizi bir dəqiqəyə  "həyata qaytaran"   şorba
03 yanvar 2025 19:35 (UTC +04:00)

Koreyanın “paxmel”ə qarşı sirri: sizi bir dəqiqəyə "həyata qaytaran" şorba

İçki məclisindən sonra özünü pis hiss edən hər kəsin sağalmağına kömək edəcək yüngül, lakin qidalı yemək tapmağın nə qədər vacib olduğunu bilir.

Cənubi Koreyanın kulinariya ənənəsi mükəmməl həll təklif edir - Hedjankuk şorbası. Bu "paxmelə qarşı" şorba zəngin bir dada və canlılığı tez bir zamanda bərpa edə bilən kəskin ədviyyata malikdir.

Lent.az xarici mətbuata istinadla bu unikal yeməyin reseptini və onun hazırlanması üçün məsləhətləri təqdim edir.

Tərkibi:

• 200 qram mal əti;

• 0,5 xörək qaşığı küncüt yağı;

• 2 böyük diş sarımsaq;

• 1 xörək qaşığı soya sousu;

• 200 qram kimçi (dadlı Koreya qəlyanaltısı);

• 750 millilitr tərəvəz suyu;

• 1 stəkan lobya;

• 200 qram kələm;

• 1 kiçik çili qabığı;

• 100 qram yaşıl soğan.

Hazırlanma mərhələləri:

• 1-ci addım

Mal əti nazik zolaqlara kəsin və küncüt yağı əlavə edərək orta istilikdə qızardın.

• 2-ci addım
Qızardılmış ətə xırda doğranmış sarımsağı əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

• 3-cü addım

Ətə doğranmış kimçi əlavə edin. Hər şeyin üzərinə soya sousu səpin və ləzzətli olması üçün 2-3 dəqiqə qızardın.

• 4-cü addım

Tərəvəz bulyonu tökün, qaynama həddinə gətirin və sonra orta istilikdə bişirin.

• 5-ci addım

Şorbaya lobya toxumlarıi, doğranmış kələm və xırda doğranmış çili bibəri əlavə edin. Qazanın qapağını qapayıb daha 15 dəqiqə bişirin.

• 6-cı addım

Süfrəyə verməzdən əvvəl xırda doğranmış yaşıl soğanı əlavə edib 1 dəqiqə gözləyin.
Şorba hazırdır! Onun zəngin dadından həzz alın.

Vacib xəbərdarlıq:

Mədə probleminiz varsa və ya ədviyyatlı qidalara dözə bilmirsinizsə, Hedjankuk yeməkdən çəkinmək yaxşıdır, çünki onun yüksək ədviyyatlı olması rifahınıza mənfi təsir göstərə bilər.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2301
avatar

Oxşar yazılar