Balıq dadlı və sağlam məhsuldur, lakin hər evdar qadın nahar və ya şam yeməyində balıq yeməkləri bişirməyi sevmir. Buna səbəb mətbəxdə uzun müddət qalan xoşagəlməz qoxudur.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu qoxunun qarşısını almağın müxtəlif yolları var.
Folqa və ya çörək kağızı
Folqa və ya çörək kağızından istifadə edərək balıq bişirmək mətbəxdə xoşagəlməz qoxunun qarşısını almağa kömək edəcək.
Balığı tək bişirməyin
Bu bişirmə üsulunun üstünlüyü ondan ibarətdir ki, balıqla birlikdə tərəvəzləri də bişirmək olar ki, bu da əla yan yeməyə çevriləcək.
Limon
Aşpazlar həmçinin balığı limonla birlikdə bişirməyi məsləhət görürlər. Turşu balıq qoxusunu neytrallaşdırır.
Soda
Soda mətbəxdəki artıq qoxuları mükəmməl udur. Masanın üzərinə bir fincan soda qoymaq kifayətdir ki, o, bütün qoxuları özünə çəkir.