Yumurtanı qaynadarkən KOBUD SƏHV:  Nazik bağırsağın iltihabı...
17 dekabr 2021 06:22 (UTC +04:00)

Yumurtanı qaynadarkən KOBUD SƏHV: Nazik bağırsağın iltihabı...

Yumurtaların qaynadılması prosesində əksər insanlar ən çox yayılmış kobud səhvə yol verirlər.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə bloqqer “TikTok” səhifəsində bildirib.

O, izləyicilərə yumurtanın qaynadılmasının tibbi baxımdan düzgün aparılması qaydasını izah edib.

“Əksəriyyət yumurtanı tez qaynasın deyə qaynar suya qoyub bişirir. Bu yanlışdır. Belə etdikdə yumurtanın mayası yaşıl rəngə çevrilir. Yəni nazik bağırsağın iltihabi xəstəliyinə (enterit) səbəb ola bilən dəmir sulfid meydana çıxır”. 

Bloqqerin sözlərinə görə, yumurta soyuq duzlu suya qoyulmalı, maksimum 8 dəqiqə qaynadılmalıdır. Qaynadıqdan sonra yumurtalar bir qazanda daha 5 dəqiqə saxlanılmalıdır. Sonra yenidən soyuq suya qoyulmalıdır: 

Yumurtalar düzgün bişirildikdə, mayası narıncı-sarı rəngdə olur ki, bu da orqanizm üçün daha faydalıdır. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 5896

Oxşar yazılar

Avtobus aşdı, 15 nəfər  öldü

Avtobus aşdı, 15 nəfər öldü

26 iyul 2025 , 09:24
Taylandın hücumu nəticəsində Kambocada 13 nəfər öldü

Taylandın hücumu nəticəsində Kambocada 13 nəfər öldü

26 iyul 2025 , 06:52
Hər il 20 min insana   çip taxılacaq

Hər il 20 min insana çip taxılacaq

26 iyul 2025 , 05:51
Gizli milyardları olan dünya liderləri: birinci yerdə kimdir?

Gizli milyardları olan dünya liderləri: birinci yerdə kimdir?

25 iyul 2025 , 15:30
Məşhur futbolçuların bərbərini milyarderlə səhv salıb  OĞURLADILAR

Məşhur futbolçuların bərbərini milyarderlə səhv salıb OĞURLADILAR

25 iyul 2025 , 12:48
Qarabağa gələn Mixail Qusman işdən çıxarıldı

Qarabağa gələn Mixail Qusman işdən çıxarıldı

25 iyul 2025 , 01:01
Ermənistan hərbçisi özünü güllələdi

Ermənistan hərbçisi özünü güllələdi

25 iyul 2025 , 00:50
Kadırov Türkiyədə  ölümdən döndü

Kadırov Türkiyədə ölümdən döndü

24 iyul 2025 , 20:50