Bişirməzdən əvvəl qaraciyərin üzərinə  qaynar su tökün   - SƏBƏB
23 yanvar 2024 19:11 (UTC +04:00)

Bişirməzdən əvvəl qaraciyərin üzərinə qaynar su tökün - SƏBƏB

Bir çox evdar qadın qaraciyərin əvvəlcədən islanmasının vacibliyini bilir. 

Lent.az xəbər verir ki, məhsul bir müddət süddə saxlanılarsa, acılığını itirəcək və yumşaq olacaq.

Ancaq təcrübəli evdar qadınlar qaraciyəri süd ilə deyil, yalnız isti su ilə isladırlar Bu yumşalma üsulu “süd” üsulu ilə müqayisədə bir sıra üstünlüklərə malikdir.

Birincisi, daha az vaxt tələb edir.

İkincisi, yemək daha da yaxşı çıxır.

Üçüncüsü, qaraciyərin kəsilməsi və dəridən çıxarılması lazımdır. Sonra yaranan parçaları dərin bir qaba tökmək və qaynar su ilə doldurmaq lazımdır.

Yalnız iki dəqiqə gözləmək lazımdır. Bundan sonra, qaraciyər qızartma qabına əlavə oluna bilər.

Qaraciyər bu prosesdən sonra qızartma və ya bişirmə nəticəsində yumşaq və incə olacaq.

Bundan əlavə, heç bir acı dad hiss edilməyəcək. Xoşagəlməz qoxu da sizi narahat etməyəcək. 


 

# 39054
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar