Türk mətbəxinin əvəzedilməz toyuq plovu  necə hazırlanır?
14 fevral 2023 19:14 (UTC +04:00)

Türk mətbəxinin əvəzedilməz toyuq plovu necə hazırlanır?

Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.

Bu dəfə sosial şəbəkədə "MyFoodChannel" adı ilə tanınan səhifəyə istinadən türk mətbəxinin ən sevilən küçə yeməklərindən biri olan toyuq plovun hazırlanma qaydasını sizinlə bölüşəcəyik. Hazırladığınız bu yeməyin dadı damağınızdan getməyəcək. Onu da qeyd edək ki, təqdim etdiyimiz resept 4-6 nəfərlikdir.

Lazım olan ərzaqlar:

Stəkan ölçüsü 200 ml.

Bulyon üçün:

3 ədəd toyuq filesi

1 ədəd soğan

Dəfnə yarpağı

Qara istiot

1 litr isti su

1 çay qaşığı duz

Əti dadlandırmaq üçün:

Yağ

Pul bibər, paprika, sarıkök, istiot

Plov üçün:

2 yemək qaşığı kərə yağı

2 yemək qaşığı duru yağ

2 stəkan düyü

1 stəkan noxud (bişmiş)

Duz

2,5 stəkan bulyon

1/2 stəkan isti su

Hazırlanma qaydasını videodan ətraflı izləyə bilərsiniz.

Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 6285
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar