Məşhur aşpaz Ceymi Oliver öz imzası olan balıq pastası reseptini açıqlayıb.
Lent.az xəbər verir ki, məşhur balıq pastasını cəmi 30 dəqiqəyə hazırlamaq mümkündür.
Hazırlanan reseptdə marketdə mövcud olan cəmi beş inqrediyentdən istifadə edilir.
Lazım olan ərzaqlar:
400 qram hisə verilmiş mezgit balığı;
İki dəstə yaşıl soğan;
250 qram ispanaq yarpağı;
150 qram çedar pendiri;
Dörd vərəq filo xəmiri.
Sobanı 200 dərəcəyə qədər qızdırın. Göbələkləri doğrayın və onları bir xörək qaşığı zeytun yağında qızardaraq, yüksək odda qızdırılan istiliyədavamlı yapışmayan tavaya tökün.
Soğanları iki dəqiqə qarışdırıb qızardın, sonra üzərinə ispanaq əlavə edin, bir az buxarlansın və ocağı söndürün.
İspanağa 100 ml su əlavə edin, sonra balıq parçalarını diqqətlə tökün. İncə sürtgəcdən istifadə edərək, pendirin çox hissəsini sürtgəcdən keçirin və qara bibər səpin.
Flo xəmir vərəqlərini tez bir zamanda üstünə qoyun, onları balıqların ətrafına və qabın kənarlarına yumşaq bir şəkildə basdırın. Üstünə qalan pendir dilimini səpin və onun üzərinə yarım xörək qaşığı zeytun yağı tökün
Yemək sobada təxminən 15-17 dəqiqə xırtıldayana qədər bişirilməlidir. Dadından doymayacaqsınız.