Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu gün sizə bayram süfrənizin bəzəyi olan qoğalın hazırlanma qaydasından danışacağıq. Sosial şəbəkələrdə “MyFoodChannel” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən milli mətbəximizin əvəzedilməz, çox ləzzətli qoğal reseptini sizinlə bölüşürük.
Lazım olan ərzaqlar:
Stəkan ölçüsü 200 ml.
Xəmiri üçün
2 stəkan süd
1 yemək qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı maya
1 çay qaşığı duz
2 ədəd yumurtanın ağı
1/2 stəkan duru yağ
6 stəkan un
İçlik üçün
1 stəkan un
50 qram kərə yağı
1 dolu çay qaşığı razyana
1 dolu çay qaşığı cirə
1/2 çay qaşığı sarıkök
1/2 çay qaşığı duz
1/3 çay qaşığı qara istiot
Qatların arası üçün
200 qram kərə yağı
1/2 stəkan duru yağ
Üzəri üçün
2 yumurta sarısı
1 çay qaşığı süd
Çörəkotu
Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!