Dənli bitkilər və makaron saxlayarkən 4 ƏSAS SƏHV
22 noyabr 2023 11:30 (UTC +04:00)

Dənli bitkilər və makaron saxlayarkən 4 ƏSAS SƏHV

Makaron və ya dənli bitkilərdən hazırlanan qidalar doyumlu və asan bişən yeməklər sırasındadır. 

Lent.az xəbər verir ki, buna görə də hər bir mətbəxdə bu məhsullardan var.

Bununla belə, makaron və dənli bitkiləri saxlayarkən səhvlərə yol verilirsə, bu orqanizm üçün təhlükə yarada bilər. 

Onları yanlış saxlama dad itkisinə və bəzən həşəratların dadanmasına və ya küf qoxusuna səbəb olur. 

Birincisi, bir saxlama qabında bir neçə növ dənli bitkiləri qarışdırmayın. Çünki onların hər birinin öz dadı, saxlama müddəti, bişirmə müddəti var.

İkincisi, ləvazimatları soba və ya lavabonun yaxınlığında qoymayın. Həm rütubət, həm də yüksək temperatur düyü və spagetti, qarabaşaqlara zərərli təsir göstərir.

Üçüncüsü, taxılları və ya makaronları saxlama qablarından çıxarmaq üçün yaş qablardan istifadə etməyin. Yaş qaşıqları dənli bitkilər olan qablarda saxlamaq da yaxşı fikir deyil.

Dördüncüsü, dibində hələ də taxıl olan bir bankaya yenisini əlavə etməyin. Çünki bu iki məhsulun son istifadə tarixləri çox güman ki, fərqlidir. 


 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 10290
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar