Hamiləlik dövründə salam qidalanma körpənin düzgün inkişafı üçün önəmlidir. Bunun üçün ana südü vacibdir. Südü artıran təbii qidaların sayəsində ana ideal kiloya və körpənin sağlam qidalanmasına nail olacaq.
Qatıq
Qatıq kalsium və fosfor baxımından əvəzolunmazdır. Körpənin sümük və diş sağlamlığı baxımından son dərəcə əhəmiyyətli rol oynayır. Süd verən ana gün ərzində 2-3 stəkan qatıq qəbul edərsə, enerji ehtiyacını ödəmiş olur.
Yumurta
Yumurta A, C, E vitaminləri, yod, fosfor və sink kimi minerallarla zəngin və əhəmiyyətli protein mənbəyidir. Körpənin beyin inkişafı və ana südünün keyfiyyətili olması üçün gənc analara gündəlik qidalarında yumurta əlavə etmələriu məsləhət görülür.
Yulaf
Kompleks karbohidrat tərkibə malik olan yulaf süd tədarükünü artırır. Bundan əlavə, bitki mənşəli zülal və liflə zəngin olan yulaf əzməsi həzm sistemini tənzimləyir. Körpənin sakit olmasını istəyən analar axşam yeməyindən sonra qatıqla birgə yulaf qəbul edə bilər.
Soğan
Ana südünü artırmaq üçün ən yaxşı qida sarımsaq və soğandır. Yemək və salatlarda bol istifadə edilməsi məsləhət görülür.
Balqabaq
Zəngin karoten tərkibə malik olan balqabağı desert kimi qəbul edildikdə ana südü artır.