03 avqust 2021 16:08 (UTC +04:00)

İsti yay günlərində susuzluğun qarşısını alan qidalar - SİYAHI

İsti yay günlərində susuzluğun qarşısını almaq üçün bol su içməklə yanaşı, tərkibində yüksək su olan qidalar qəbul edilməlidir. 

Lent.az tərkibində bol su olan tərəvəzlər təqdim edir: 

Xiyar

Xiyar tərkibində ən çox su olan tərəvəzdir. 95 sudan ibarətdir. İsti havalarda bədənin nəmləndirmə ehtiyacını ödəyən viyarın tərkibinin 95 faizi sudur.

Banan

Bananın tərkibində əzələ fəaliyyətində təsirli olan yüksək miqdarda kalium var. Əzələ dartılması bədəndə kalium az olduqda, xüsusən susuz qaldıqda meydana gəlir.

İspanaq

Bədəndə kalium həddindən artıq tərləmə və susuzlaşma nəticəsində asanlıqla itirilə bilər. İspanaq bunun üçün yaxşı tərəvəzdir.

Qarpız

Qarpızın tərkibinin tərkibinin 92 faizi sudur. A vitamini ilə zəngindir. Qarpız yemək bədənin su ehtiyacını tez bir zamanda ödəyir.

Protein

Əzələləri bərpa etmək üçün zülal qəbul eləmək də önəmlidir. Gəzinti və ya üzgüçülükdən sonra protein tərkibli qidaların istehlak edilməsi məsləhət görülür. 

# 3357
avatar

Nigar Adil

Oxşar yazılar