Soğan kifayət qədər uzun müddət təzə qala bilər. Amma onu yanlış yerdə saxlasanız, o, ya qonşu məhsulları korlaya, ya da tez kifləşə bilər.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadən məlumatına görə, baş aşpaz və Real Balanced şirkətinin qurucusu Sara Nelson soğanı hansı qidalardan uzaq tutmaq barədə bəzi məsləhətləri verir:
"Soğan, kartof, banan və bir çox digər meyvə-tərəvəzlərdən etilen qazı əmələ gəlir ki, bu da yaxınlıqdakı məhsulların yetişmə prosesini sürətləndirir. Onların ayrı-ayrılıqda saxlanması onların saxlanma müddətini uzadacaq".
Soğan saxlamaq üçün ən yaxşı yer haradadır - məsləhətlər
Nəşrin məlumatına görə, soğanı nəmdən və kəskin qoxulardan uzaq saxlamaq lazımdır.
"Soğanları nəmli şəraitdə yaxşı böyüyən yerkökü kimi kök tərəvəzlərdən uzaq tutduğunuzdan əmin olun. Bunun əvəzinə soğanı mətbəxdə quru, yaxşı havalandırılan yerdə saxlayın", - yazıda deyilir.
Mütəxəssislər həmçinin soğanı havalandırılan yerdə saxlamağı məsləhət görürlər, ona görə də onları plastik qablaşdırmadan çıxarmaq vacibdir. Soğanların kiflənməməsi və ya yumşaq olmasının qarşısını almaq üçün səbətdə, tor və ya hətta açıq kağız torbada saxlamaq tövsiyə olunur ki, bu da tərəvəzin təzə qalmasına kömək edəcək.
"Konteynerlər və ya qutular çox sıx qablaşdırılmadığı müddətcə yaxşı hava sirkulyasiyasına imkan verir. Aralarındakı məsafə də vacibdir; soğanlar arasında adekvat boşluq havanın sərbəst dövr etməsinə imkan verir və potensial nəmlik problemlərinin qarşısını alır. Bu, kif və çürüməyə səbəb olan nəm yığılmasının qarşısını almaq üçün vacibdir”, - Nelson əlavə edib.
Soğanları qaranlıqda saxlamaq da vacibdir, çünki parlaq işıq cücərməyə səbəb ola bilər ki, bu da onların cücərməsinə və ləzzətini itirməsinə səbəb ola bilər.