Siz hələ də qarabaşağın yalnız yağla yeyilən darıxdırıcı bir əlavə olduğunu düşünürsünüz?
Deməli, aşpazların əsas sirrindən xəbəriniz yoxdur. Onlar çoxdan qarabaşağı bişirməkdən imtina ediblər, çünki bu üsul onun həqiqi dadını öldürür.
Lent.az bununla bağlı maraqlı faktları təqdim edir:
Təsəvvür edin bulqura dönmüş sıyıq yerinə, boşqabınızda qızardılmış, qoz ləzzətinə bürünmüş, bulyon və ədviyyatların dadını hopdurmuş xırçıldayan dənələr var. Bu, fantastik səslənir, elə deyilmi? Əslində, hər şey çox sadədir.
Tavaya tökün və qızardın
Əvvəlcə qazanı unutmalısınız. Qarabaşağı quru, qızdırılmış tavaya tökün və 3-4 dəqiqə ərzində davamlı qarışdıraraq qovurun. Dənələr qızılı rəng almağa başlamalıdır. Bu, qaynar suda yox olan efir yağlarının çıxmasının əlamətidir. Mətbəxiniz badam qovrulmuş kimi qoxacaq.
Sonra qarabaşaq olan qabı adi su ilə deyil, qaynar bulyonla doldurun. Ən yaxşı seçim göbələk və ya toyuq bulyonu olsa da, fərqli dadlar sınaya bilərsiniz.
Asiya üslubu üçün kokos südü, turş dad üçün pomidor suyu və ya incə aclıq üçün yaşıl çay. Maye miqdarı qarabaşağın hopdura biləcəyi qədər olmalıdır – adətən 1:1 nisbətində. Qapağı örtün, odu minimuma endirin və 15 dəqiqə gözləyin. Qapağı açmayın. Buxar içəridə işləməli və dənələri elastik, lakin dağılmayan “mirvarilərə” çevirməlidir.