"Noxud salatı"nın hazırlanma qaydası
25 dekabr 2020 11:15 (UTC +04:00)

"Noxud salatı"nın hazırlanma qaydası

İtalyan mətbəxinin ləziz təamı “Noxud salatı”

Dadı mükəmməl, rəngarəng görünüşlü, hər kəsin damağında dadı qalacaq, amma bir o qədər də asan hazırlana biləcək bir yemək reseptini kim istəməz ki? Əlbəttə ki, hamı. Elə isə diqqətiniz Lent.az-da olsun. Bu gün sizə İtaliyan mətbəxinə aid olan bir təamı, “Noxud salatı”nın hazırlanma qaydasını təqdim edəcəyik.

Salatı hazırlamaq üçün bizə lazım olan ərzaqlar:

1/2 stəkan noxud
4 ədəd pomidor
40 qr feta pendiri (adi ağ pendir)
1 xörək qaşığı narşərab
1 xörək qaşığı zeytun yağı
reyhan
duz
istiot

Salatı hazırlamaq üçün bir gün əvvəldən noxudları suda saxlayırıq. Daha sonra isə bişiririk. Pomidorları və ağ pendiri kub şəkilində doğrayırıq. Böyük bir qaba bütün ərzaqlarımızı əlavə edib duz, istiot, narşərab. zeytun yağı və xırda dogranmış reyhanlarımızı əlavə edib qarışdırırıq. Salatımız hazırdır. Nuş olsun!

 

 

 

 

 

 

# 2484
avatar

Lamiyə Məmmədova

Oxşar yazılar