Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu dəfə sizə sosial şəbəkədəki “Dadlı mətbəxim” səhifəsinə istinadla xiyar turşusunun hazırlanma reseptini təqdim edəcəyik.
Xanımlar, bu reseptdən istifadə edərək hazırladığınız turşunu hətta iki il saxlaya bilərsiniz. Nə ətri, nə dadı, nə də görünüşü dəyişmir. Elə isə vaxt itirmədən hazırlamağa başlayaq. Onu da qeyd edək ki, təqdim etdiyimiz resept üç litrlik şüşə qab üçün nəzərtdə tutulub.
Lazım olan ərzaqlar bunlardır:
Təzə xiyar
1 ədəd alma yarpağı
2 ədəd albalı yarpağı
2 ədəd dəfnə yarpağı
8 ədəd sarmısaq
1 ədəd acı bibər
Kərəviz
2 yemək qaşığı duz
1 yemək qaşığı şəkər tozu
Qaynar su
10-15 dəqiqə qaynadılır
Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!