Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Ağababa Ağababa” adı ilə məşhur olan ustanın nar şirəsini necə hazırlaması ilə tanış edəcəyik.
Tərkibi:
Nar (zövqə görə şəkər tozu da əlavə etmək olar).
Hazırlanma qaydası:
Narları kəsib dənələyir, sıxıb şirəsini çıxarırıq. Şirəni ocağa qoyub qaynar olana qədər isidirik. Əgər narlar turş olarsa, zövqə görə şəkər tozu əlavə etmək olar. Şirə qaynama dərəcəsinə çatdıqda ocağı zəiflədib, 5 dəqiqə zəif odda saxlayırıq. Ocaqdan götürüb sterilizə olunmuş butulkalara tökürük və qapağını möhkəm bağlayırıq. Ədyal üstünə qoyub soyuyana qədər gözləyirik. Soyuduqdan sonra sərin yerdə saxlayırıq.
Nuş olsun!