Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik. Bayram ərəfəsi olduğundan bu gün Azərbaycan Kulinariya Mərkəzinin jurnalına istinadən Bakı Paxlavasının necə hazırlanmasını təqdim edirik.
Lazım olan ərzaqlar:
Əla növ buğda unu 240 qram
Ərinmiş yağ 60 qram
Üzlü süd- 80 qram
Yumurta – 1 ədəd
Maya – 8 qram
Təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi -200 qram
Şəkər tozu -200 qram
Zəfəran -0,4 qram,
Vanilin – 0,2 qram,
Bal -20 qram
Əvvəlcə xəmir yoğrulur. Daha sonra 0,5 mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibinə yağ sürtülür və xəmir qatı sərilib üstünə 3-4 mm qalınlığında iç tökülür.
İçliyin üstünə ikinci xəmir qatı salınır. Yağ sürtülür və yenidən içlik tökülür. Bu qayda ilə 8-10 qata kimi davam etdirilir.
Sonra paxlava 10?4 sm ölçüdə romb şəklində kəsilir. Üst qatına zəfəran şirəsi qatılmış yumurta sarısı sürtülür.
Hər paxlavanın ortasına yarım ləpə yaxud püstə qoyulur.
Paxlava 180-200 C –də 35-40 dəqiqə bişirilir.
Hazır olmağına 15 dəqiqə qalmış üstünə şərbət və ya bal tökülür.
Nuş olsun.