Bişmiş  kartofu daha dadlı  necə etmək olar? – Hamı bilmir
10 iyun 2024 19:47 (UTC +04:00)

Bişmiş kartofu daha dadlı necə etmək olar? – Hamı bilmir

Kartof həmişə qeyri-adi və maraqlı bir şəkildə bişirilə bilər. Çünki bu yeməyin dəqiq maddələr siyahısı yoxdur.

Lent.az xəbər verir ki, bu səbəbdən kartofun yanında müxtəlif əlavələr yeməyin dadına və onun ətrinə təsir edir.

Bəs, bu əlavələr hansılardır? 

Kislinka

İnsanlar turş məhsullardan istifadənin bişmiş kartof üçün yaxşı seçim ola biləcəyini bilmir. Buna görə, kartofun yanında təbii tomat pastası və ya hətta turşu xiyarlar yemək tövsiyə edilir. 

Əlavə yağ

Əvvəlcə kartofu ətlə bişirsəniz belə, onun yanında əlavə ləzzətlər yeməyə zərər verməz. Məsələn, qoyun piyini bişirib kartofun üzərinə əlavə edə bilərsiniz.  

Ədviyyatlar

Düzgün seçilmiş ədviyyatlar olmadan həqiqətən yaxşı bir yeməyi təsəvvür etmək çətindir. Ən yaxşısı marjoram, paprika, zərdəçal və kəklikotuna diqqət etməkdir.

Onlar yeməyin tamamilə hazır olmasından on dəqiqə əvvəl əlavə olunur.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3309
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar