Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik. Bu gün Youtube-de “Biş-düş Babayeva” adı ilə fəaliyyət göstərən səhifəyə istinadən şorqoğalın necə hazırlanmasını təqdim edirik.
Lazım olan ərzaqlar:
1 kilo un
100 qram yağ,
bir xörək qaşığı şəkər tozu
20 qram maya
bir stəkan süd
apardığı qədər su
Hazırlanması:
Əvvəlcə maya suda aktivləşdirilir.
Əridilmiş yağ, süd, duz əlavə olunmaqla xəmir yoğrulur.
Xəmir kündələnir, özünü tutması üçün 10 dəqiqə gözlədilir.
Daha sonra kündələr yayılaraq yuxalar hazırlanır, yağ çəkilir və qoğal içliyi əlavə olunur. Davamı videogörüntüdə.
Nuş olsun!