Şorqoğalı necə hazırlanır? – Usta sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
28 fevral 2020 15:49 (UTC +04:00)

Şorqoğalı necə hazırlanır? – Usta sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik. Bu gün Youtube-de “Biş-düş Babayeva” adı ilə fəaliyyət göstərən səhifəyə istinadən şorqoğalın necə hazırlanmasını təqdim edirik.

 Lazım olan ərzaqlar:

1 kilo un

100 qram yağ,

bir xörək qaşığı şəkər tozu

20 qram maya

bir stəkan süd

apardığı qədər su

Hazırlanması:

Əvvəlcə maya suda aktivləşdirilir.

Əridilmiş yağ, süd, duz əlavə olunmaqla xəmir yoğrulur.

Xəmir kündələnir, özünü tutması üçün 10 dəqiqə gözlədilir.

Daha sonra kündələr yayılaraq yuxalar hazırlanır, yağ çəkilir və qoğal içliyi əlavə olunur. Davamı videogörüntüdə.

Nuş olsun!

 

 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 7655
avatar

Oxşar yazılar