Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik. Bayram ərəfəsi olduğundan bu gün "Youtube"də fəaliyyət göstərən “Biş-düş Babayeva” səhifəsinə istinadən şəkərburanın necə hazırlanmasını təqdim edirik.
Lazım olan ərzaqlar:
Xəmir üçün 600 qram un,
150 qram yağ,
100 qram xama,
1 yumurtanın sarısı,
1/3 stəkan süd,
1/5 çay qaşığı duz,
1/5 çay qaşığı maya,
1 xörək qaşığı şəkər tozu.
İçlik üçün:
300 qram fındıq
200 qram şəkər pudrası
150 qram şəkər tozu
hil zövqə görə.
Hazırlanması:
Əvvəlcə bərk xəmir yoğurulur. Balaca kündələr hazırlanır və yayılır. Daha sonra hazırlanmış içlik doldurulur, bükülür və naxış vurulur. Naxışlanmanı bitirdikdən sonra sobada bişirilir.
Nuş olsun.