Kababı dadlı   etmək üçün belə bişirin –  Soğan və ədviyyat   kifayət deyil
24 may 2024 20:00 (UTC +04:00)

Kababı dadlı etmək üçün belə bişirin – Soğan və ədviyyat kifayət deyil

Şiş kabab ən məşhur yeməklərdən biri hesab olunur. Çoxları açıq havadakı istirahətlərini bu yeməksiz təsəvvür belə edə bilmirlər. 

Ancaq hamıya məlumdur ki, kabab yüksək kalorili yeməkdir. Buna görə də zövq almaqla yanaşı, kabab sağlamlıq üçün zərərli ola bilər. Bəs, kababı sağlam və dadlı necə hazırlamaq olar? 

Lent.az dadlı və sağlam kababın hazırlanma qaydasını təqdim edir: 

Yemək üçün istifadə olunacaq məhsullar 

Sağlam kabab hazırlamaq üçün ilk addım düzgün maddələr seçməkdir. Ət üçün ən yaxşı seçim yağsız mal əti və ya dərisiz toyuqdur. Bu ət növləri daha az doymuş yağ və kalorini özündə birləşdirir. Bu da onları daha qidalı edir.

Kababa tərəvəz əlavə etmək də vacibdir, bunlara daxildir:

1) bibər;
2) soğan;
3) pomidor;
4) balqabaq.

Onlar yeməyə yalnız ətir və dad əlavə etməyəcək, həm də onu vitamin və minerallarla zənginləşdirəcəklər. Əlbəttə ki, tərəvəz və ətin bişirmə vaxtının fərqli olduğunu qeyd etmək lazımdır.

Hansı marinad və ədviyyatlardan istifadə etmək lazımdır?

Marinad kabab bişirməyin ayrılmaz hissəsidir və düzgün inqrediyentləri seçmək onu yalnız dadlı deyil, həm də sağlam edə bilər. Marinad üçün ən yaxşı seçim zeytun yağı, limon suyu, sarımsaq və göyərti kimi təbii maddələrdir. 
Kabab bişirilərkən ədviyyatlar da mühüm rol oynayır. Təbii ədviyyatlardan istifadə etmək daha məsləhətlidir.  

• zərdəçal;
• paprika;
• bibər.

Onlar yeməyə ətir və dad qatmaqla yanaşı, həm də sağlamlıq üçün faydalı olan antioksidant xüsusiyyətlərə malikdirlər.

Kababın düzgün bişirilməsi üçün nə edilməlidir?

Kababın düzgün bişirilməsi çox vacibdir. Bişirmə prosesi zamanı ona lazımsız yağ əlavə edilməməlidir. Bişirmə vaxtına xüsusi diqqət yetirilməlidir. Ətin çox bişdiyi vəziyyətlərə yol verilməməlidir. Əgər az bişmiş olarsa, sağlamlıq üçün risk ola bilər.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 81345
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar